Biff med rösti och lingon
Jag är röstikungen i huset här hemma. Det är skalad potatis (givetvis) sen river man potatisen i strimlor med rivjärn. På med plattan och fram med stekjärnet och stek ca 8 minuter på varje sida med olja i pannan. Tricket är att man vid vändningstillfället tar en talrik, vänder upp och ner på stekpannan så att hela grejen (röstin) lägger sig på talriken, sen låter man den ostekta sidan glida tillbaka ner i pannan. Det går givetvis att steka lite extra på var sida för att få den gyllenbrun. Kött till detta var en lövbiff lätt kryddad med peppar och salt. Till detta serveras lingon och haricovert så man får i sig både c-vitamin och lite grönt också. Det var utmärkt gott!
2 kommentarer:
Hej Älsklingen! Även om du kan göra mig tokig ibland är det ändå för dig mitt hjärta slår. Kommer sakna dig i Söderhamn! Kyssar, din Elin
Kan man få beställa en sådan? *lol* Såg smaskens ut!
Skicka en kommentar
<< Startsida